A makói Magán Zeneiskola alapfokú művészetoktatási intézményként 1994-ben alakult azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson a különböző művészeti ágak alapjainak elsajátítására, művelésére minél több, a többségében periférikus iskolákban tanuló, valamint a környező falvakban élő gyermeknek is egyaránt. Az iskola megalapításától kezdve egy magas szakmai színvonalú művészetoktatási és kulturális intézmény létrehozása lebegett az alapító szeme előtt, ahol a hosszú évek korrekt és eredményes munkája és a „név garancia” elve valósulhat meg. Iskolánkban a művészetek szeretetére, tiszteletére, értésére és művelésére neveljük a növendékeket, városunk következő generációjának képviselőit. Az intézmény pedagógusgárdája ezzel együtt fontosnak tartja a művészeti neveléssel együtt megvalósuló napjainkban mindinkább hiánypótló, személyiségfejlesztő hatást, amellyel gazdagítjuk, segítjük a gyermekek szellemi és érzelmi fejlődését, általános műveltségének kiszélesítését.      

 

Az iskola 1994 őszén kezdte első tanévét 120 diákkal. A tanuló ifjúság nyitottsága, érdeklődése, valamint a szülői igény hatására folyamatosan bővült az oktatott művészeti ágak és oktatási helyszínek köre.

 

2005-ben intézményünk újabb mérföldkőhöz érkezett. Megvalósulhatott egy régi álom, amely már egységben látta az alap- és a középfokú művészetoktatás egymásra épülő, egymásba karöltő egységét és beindíthatta intézményünk középfokú művészeti szakképző évfolyamait. Nagy öröm, ha egy művészeti alapokkal nálunk ismerkedő kisgyermeket művészpályát választó fiatalként is kísérhetünk magasabb tanulmányai felé, vagy új szakmája megszerzéséhez, de büszkeség számunkra az is, ha az ország távoli városaiból is minket választanak a pályára készülő fiatalok.

 

Az elmúlt másfél évtized a folyamatos fejlesztés, fejlődés, építkezés ideje volt intézményünk számára, melyet kiteljesíthetünk, méltóképpen megünnepelve fennállásunk 15 éves jubileumát, egy új épület létrehozásával, egy új székhely felépítésével. Az épület: a „Művészetek Háza” kialakítása, ahogyan az intézmény kiépítése épül a tradíciókra, és figyeli az idő szavát. Követi a hagyományokat és él az új lehetőségekkel, lehetőséget teremtve, hogy európai szintű tevékenységünket európai színvonalú környezetben, korszerű feltételekkel gazdagítva tovább építsük közösségünket, színesítsük a mindennapokat és szolgáljuk a jövő nemzedék szellemi és érzelmi gyarapodását.   

Kezdőlap

Archívum

Bemutatkozás

Csikota József

Alapfokú Művészeti Iskola

Szakgimnáziumi szakképzés

Eredmények

Rendezvények

Zenekarok

Tánccsoportok

Munkatársak

Kapcsolatok

Galéria

Közzététel

Elérhetőségek

Magán Zeneiskola

Makó